Texel vakantie

Texel vakantie eiland

Vlakbij en toch helemaal weg. Op slechts anderhalf uur van Amsterdam ligt een heerlijke vakantiebestemming: Texel. Het grootste eiland van de Waddeneilanden. Eenmaal op de boot ben je echt even helemaal weg en begint dat ‘eilandgevoel’.

Of je nu voor de uitgestrekte stranden komt, liever parachute springt, eindeloos wilt fietsen, zeehonden wilt spotten of liever met lammetjes knuffelt: Texel biedt het hele jaar door de ingrediƫnten voor een gevarieerde vakantie. Texel verveelt nooit!

Texel heeft een veelzijdig landschap met zeven dorpjes: Den Hoorn, Oudeschild, de Waal, Oosterend, badplaats De Koog, De Cocksdorp of het grootste dorp Den Burg. Het eiland wordt vaak ‘Nederland in het klein’ genoemd, want alles is er: strand & zee met dat bijbehorende bijzondere eilandlicht, bossen, heide, uitgestrekte natuurgebieden, polder en dijken. En schapen, veel schapen! Wie eenmaal voor de charmes van het eiland is gevallen, komt terug.

Wereldreiziger Floortje Dessing zegt over de Wadden: ‘Al reis ik nu al jaren over de hele wereld, ik hou nog steeds zielsveel van de Wadden. Heerlijk om dagenlang over de stranden te zwerven en vogels te kijken. Die liefde zal wel nooit meer overgaan…’